Diny Schapendonk

Diny Schapendonk

Al in de zestiger jaren heeft de countrymuziek Diny Schapendonk in haar greep gekregen. "In die tijd werd er een brug geslagen vanuit de popmuziek naar de Countrysound", zo weet Diny. "De voorkeur van mijn partner Erwin ging in die periode uit naar de Rolling Stones en dan vooral naar de Blues. Toen hij mij leerde kennen was hij al aardig verslaafd aan deze muzieksoort. Hij heeft mij in zijn enthousiasme meegesleept; hoe kan het ook anders?"

Na al die jaren kan Country hen nog steeds inspireren. "Het mooie van deze muziek is juist dat zij nooit verveeld, omdat er zoveel genres bestaan", zo geven zij aan. "Pittige rocknummers staan naast heerlijke ballads. Het is muziek, die iedereen goed kan volgen: gewoon fijne ontspannende muziek."
Graag willen zij anderen laten delen in hun passie. Omroep Helmond verschaft hun de mogelijkheid om veel mensen te bereiken. Al vanaf 1986 verzorgen zij elke week een programma. Diny beperkt zich voornamelijk tot de presentatie en Erwin stelt het programma samen en zorgt voor de techniek. Luisteraars worden bij het programma te betrokken en soms in de gelegenheid gesteld om hun eigen droom-top-tien samen te stellen. Dat er ook echt naar het programma wordt geluisterd blijkt wel want Diny werd eens in de supermarkt spontaan aan haar stem herkend.
Naast hun muziekprogramma verrichten Diny en Erwin ook nog allerlei hand- en spandiensten om Omroep Helmond in bedrijf te houden.